Wie en wat zijn de vrienden van Hue?

2 min read

De term ‘Friends of Hue’ zal je steeds vaker voorbij horen en zien komen de komende tijd. De term Hue stamt af van de producten van Philips genaamd Philips Hue. Deze lijn werkt samen met partners. Je kan dan denken aan smart home apparaten die jou het leven een stuk makkelijker gaat maken. Je kan bijvoorbeeld denken aan de slimme assistenten zoals Alexa en Google die samenwerken met slimme producten zoals lampen en schakelaars. We vertellen je er graag meer over.

Bedienen met stem

Zoals net besproken zijn er slimme assistenten zoals Alexa en Google. Deze assistenten werken door middel van spraak waarbij je kan aangeven “Hé Google, zet het licht uit”. Zo kan je op je gemakje lekker op de bank blijven hangen na een drukke dag op werk. Maar het kan allemaal veel gekker. De slimme apparaten zijn namelijk niet alleen slim in de zin van dat ze jouw stem herkennen en hier een taak mee uitvoeren, maar dat ze ook jouw patronen gaan herkennen. Bijvoorbeeld om 08:00 automatisch het licht aan laten gaan of automatisch het licht uitzetten in de avond of nacht.

Beveiliging

Buiten de bediening van de lampen met je stem zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je ook kiezen voor de beveiliging van je huis met slimme beveiligingssystemen en gordijnen. Je kan bijvoorbeeld allerlei thema’s hangen aan je slimme systemen. Stel je bent in een feeststemming dan kan je vooraf hebben ingesteld dat je gordijnen uit gaan, de muziek harder wordt gezet en de lichten flink gaan branden. Hierdoor kom jij helemaal in de mood. Een andere mogelijkheid is dat je op afstand je lampen aan kan zetten als je toch nog voorlopig niet naar huis komt. Dit zorgt er voor dat je bijvoorbeeld inbrekers af kan schrikken.

Hoe smart is jouw woning?

Heb jij al eens gekeken naar de mogelijkheden van Friends of Hue? We kunnen je aanraden om je hier meer te verdiepen zodat jij er alles uit kan halen.