Geen categorie,  ICT

Wat is een patchkast?

In een patchkast wordt alle netwerkapparatuur opgeslagen. Wanneer je wilt vertrouwen op een goed it netwerk, dan is een patchkast ideaal. Het beschermt jouw belangrijke netwerkapparatuur tegen stof, diefstal en vuil. Bovendien heb je alles overzichtelijk op één plek. De naam patchkast komt van het woord patchen. Wat verbinding maken betekent. 

19 inch en 10 inch patchkasten 

Voor patchkasten zijn standaard maten. Met name de 19 inch wordt veelvuldig besteld. Het biedt voldoende ruimte voor alle netwerkapparatuur. De 10 inch patchkasten worden met name voor kleine bedrijven of thuisgebruik ingezet. Deze nemen minder ruimte in en bieden toch voldoende opslagplek. 

Deze standaard formaten bieden vele voordelen. Zo kun je dankzij deze standaard afmetingen met gemak alle accessoires kopen voor jouw patchkast. Alle accessoires worden afgestemd op een 19 inch of 10 inch profiel. 

Welke afmetingen jij kiest, hangt af van de ruimte die jij nodig hebt. Denk daarbij ook altijd aan de toekomst. 

Gemonteerde of ongemonteerde patchkasten 

Patchkasten kun je naar eigen wensen inrichten. Dit betekent dat je veel keuzes moet maken. Je kunt ervoor kiezen om je patchkast gemonteerd te laten leveren. Wanneer je hiervoor kiest, zijn alles basis onderdelen gemonteerd. Alle extra accessoires die je hebt gekozen, moet je zelf nog wel monteren. 

Heb je weinig ruimte op de plek waar de patchkast komt? Kies dan voor een ongemonteerde patchkast. Een gemonteerde patchkast neemt automatisch direct meer ruimte in. Wil je alle ruimte voor de installatie van jouw patchkast? Kies dan voor een ongemonteerde. 

Patchkast accessoires 

Er zijn veel accessoires voor een patchkast. Denk aan legborden, switches en afsluitbare lades. De vele accessoires maakt het mogelijk om elke patchkast geheel naar je eigen wensen in te richten. Bovendien kun je zo ook uitbreiden wanneer dat nodig is. 

Elke accessoires heeft zo zijn eigen voordelen. Kies daarom zorgvuldig alle accessoires voor je patchkast. Het is begrijpelijk dat het lastig om keuzes te maken hierin. Bij veel bedrijven kun je hulp inschakelen van een expert. Hij helpt je om de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Maak hier ook zeker gebruik van voordat je een accessoire aanschaft.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een patchkast?