Wat doet e-commerce software?

2 min read

Wat kan e-commerce software voor jouw bedrijf betekenen. De hulp komt vaak van het platform zelf en de extensies die jij aan je webshop kan toevoegen. Op die manier kan je jouw bedrijf naadloos runnen met een paar klikken op de knop. Op die manier hoef je niet telkens te switchen tussen verschillende services. Zo kan je jouw boekhoudsoftware, ERP en social media aan je b2b webshop toevoegen. In dit artikel gaan we nader in op de voordelen die het kan brengen.

Marketing

Door ingebouwde SEO scoort jouw webshop goed in de google zoekmachine. Dit zorgt voor veel organisch verkeer, waardoor het werven van leads niet veel geld kost.

Automatiseren

Het kan veel processen in het bedrijf automatiseren zoals verzendlabels, omzetbelasting berekenen en e-mailmeldingen naar de klant verzenden. Op die manier wordt je eigenlijk volledig ontzorgt en kan jij je focussen op meer belangrijkere zaken.

Productbeheer

De software kan eigenlijk jouw hele voorraad beheren en op die manier hou je het overzicht goed scherp. Wanneer een voorraaad bijvoorbeeld op is zal je hier een melding van krijgen, zodat je het makkelijk kan bestellen. Ook kan je het laten automatiseren, zodat hij de voorraad automatisch besteld.

Klant- en orderbeheer

Voor een bedrijf is het belangrijk dat de klant- en orderafhandeling goed verloopt bij een webshop b2b. Want als je dit goed gestroomlijnd heb dan krijg je daar automatisch tevreden klanten voor terug. Je kan directe wijzingen aanbrengen of de bestelstatus controleren. Werkelijk alles is mogelijk.

Verbeterd de algehele gebruikservaring

Met een goede software kunnen jouw klanten makkelijk navigeren binnen de website. Alles werkt vlekkeloos, zodat jouw klanten geen ergernissen hebben bij het bezoeken van de website.