Waar moet een goede website aan voldoen?

2 min read

Tegenwoordig heeft elk bedrijf wel een website. Het is dé manier om gezien te worden en een goede indruk achter te laten. Maar niet elke website heeft een even goede ranking of trekt voldoende bezoekers. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar meestal is de website gewoon niet goed genoeg. Maar wat maakt een website nou goed? Wij vertellen het je graag!

Professioneel ogende website

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar een goede website moet er professioneel uitzien. Een bezoeker op je website vormt namelijk binnen enkele seconden al een oordeel. Je hebt maar één kans om een eerste indruk achter te laten, dus pak die kans! Zorg er daarom voor dat je website klopt met de uitstraling van de identiteit van je bedrijf. Als je zelf niet de tools hebt om een professionele website in elkaar te zetten is het verstandig om een professional in te schakelen, zoals Mooi Online. Zij verzorgen jouw complete website, waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt en je zeker weet dat er goede kwaliteit wordt geleverd.

Functioneel op elk apparaat

Niet is zo irritant als een website die niet goed leesbaar is als je het scherm kleiner maakt of op je mobiel bekijkt. Een goede website moet dus functioneel zijn op alle apparaten. Dit maakt je website responsive. Zo is je website goed zichtbaar op elk apparaat en zal de lay-out ook niet veranderen. Dit maakt de functionering van de website ook gelijk beter.

Overzichtelijk

Het is ook erg belangrijk dat je website duidelijk en overzichtelijk is. Een bezoeker moet snel vinden waar ze naar op zoek zijn, dus zorg voor een duidelijk home page en een menubalk met verschillende opties. Zo kan de bezoeker makkelijk navigeren naar de pagina waar ze meer over willen weten.