Verschillende manieren van vergaderen

2 min read

Werk je op kantoor? Dan ben je wel bekend met de term vergaderen. Wekelijks vinden er in ieder bedrijf enorm veel vergaderingen plaats. Op elke afdeling vind je weer verschillende onderwerpen waarover vergaderd wordt. Heb je je weleens afgevraagd of dit efficiënter of op een andere manier kan? Vooral in dit jaar hebben we een nieuwe manier van vergaderen ontdekt. Het is niet meer normaal om met een groepje in een kamer te zitten en uren te vergaderen. Een hoop vergaderingen hebben online plaatsgevonden. Hoe kun je op andere manier vergaderen en er het beste uit halen?

Probeer andere locaties uit

Wat veel kan helpen is vergaderen op een andere locatie. We hebben gezien dat we dit jaar veel hebben vergaderd vanuit huis. Dit kan ook op een andere plek. Met de maatregelen is het nog steeds mogelijk om ergens een grotere ruimte te reserveren hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan vergaderen in de natuur, op een nieuwe locatie middenin de natuur of in een restaurant. Door te vergaderen in een andere ruimte wordt je creatiever waardoor nieuwe ideeën sneller opkomen. Ook leer je elkaar weer betere kennen, omdat de sfeer beter is. Je bent immers met zijn allen op een nieuwe plek en zal eerst hierover praten.

Organiseer vaker evenementen

Vergaderen kan ook op een andere manier. Denk aan het organiseren van een evenement zoals een congres utrecht. Je kunt hier een hele dag of zelfs een paar dagen voor nemen en er een borrel in meenemen. Ook kun je leuke activiteiten bedenken om wat teambuilding op te bouwen. Ruimte voor plezier en ontspanning zorgt voor betere productiviteit en een betere werksfeer. Vooral in deze tijd waar we grotendeels thuis moeten werken zorgt een kleinschalig evenement toch voor een leukere tijd. Weet je niet zeker of het mogelijk is? Doe online wat vooronderzoek en kijk wat de mogelijkheden zijn.