SEO & Online marketing

2 min read

Wilt u meer klanten bereiken? Wilt u uw website effectiever en efficiënter gebruiken? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Hier kunt u namelijk meer informatie vinden over online marketing en SEO. Met SEO of zoekmachine optimalisatie wordt uw website beter vindbaar gemaakt in zoekmachines, zoals Google of Bing. Op basis van algoritmes in Google RankBrain worden scores uitgedeeld. Deze software wilt namelijk dat gebruikers van de zoekmachine zo goed mogelijk worden geholpen met het beste antwoord. Voor dit beste antwoord worden diverse factoren als belangrijk geacht door RankBrain. Dit zijn on-site, off-site, on-page en off-page. Als een website hier goed op scoort is de kans op een hoge positie binnen de zoekmachine van Google zeer waarschijnlijk. Wilt u meer weten over online marketing en SEO? Lees dan snel verder!  

Sterke content is de sleutel

Wanneer u een hoge positie binnen Google wilt krijgen is het belangrijk dat uw content hierop aansluit. Content is namelijk een belangrijk onderdeel bij SEO. Een SEO Specialist kan je hier veel meer over vertellen. Meer informatie, lees verder: Google RankBrain meet de relevantie van uw pagina en verbindt dit vervolgens aan de meest geschikte zoekopdracht en vice versa. Hierdoor is het verstandig om uw site te verrijken met blogs die relevant zijn voor het vakgebied waarin u werkzaam bent. Door een zoekwoordenonderzoek te doen met tools als SEOProfiler is het mogelijk om te achterhalen in welke mate u goed scoort op een zoekwoord. Tevens ziet u hoe uw concurrenten scoren en hoeveel woorden zij gebruiken op hun pagina’s. Wilt u beter scoren dan uw concurrenten? Dan moet u meer woorden gebruiken en kwalitatief sterkere pagina’s schrijven.  

De toekomst van SEO 

 Zoekmachine optimalisatie begint langzaamaan te veranderen naar iets nieuws. Dit komt door verschillende ontwikkelingen in online marketing en digitale assistenten. Siri en Bigsby van Apple en Samsung hebben voor grote veranderingen gezorgd in het vinden van oplossingen op het internet. Het is namelijk mogelijk om een zoekopdracht in te spreken, waarna de digitale assistent u de oplossing presenteert. In het kader van online marketing betekent dit dat er van short keywords wordt overgegaan naar long tail keywords. Dit houdt in dat er moet worden gewerkt met zoekzinnen i.p.v. zoekwoorden.