Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM

3 min read
Afbeelding3

De Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM is de krachtigste Raspberry Pi ooit! Zoals altijd is de software backwards compatibel gebleven. Maak je iets op de Raspberry Pi 4? Dan kun je het ook op de oudere modellen gebruiken! De basisvorm en formaat zijn hetzelfde als het voorgaande model (Raspberry Pi 3B+) Je kunt het board dus gewoon in je oude projecten plaatsen. Let wel op! Je hebt een andere voeding en HDMI kabel nodig. Bestel nu de Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM en ga morgen al aan de slag!

Afbeelding3

Raspberry Pi Webserver

Apache is een populaire webservertoepassing die je op de Raspberry Pi kunt installeren. Je kunt hier webpagina’s te mee bedienen. Apache kan op zichzelf HTML-bestanden via HTTP aanbieden. Met aanvullende modules kan ook het dynamische webpagina’s bedienen met scripttalen zoals PHP. Werk eerst de beschikbare pakketten bij door de volgende opdracht in de Terminal te typen:

sudo apt-update

Installeer vervolgens het apache2-pakket met deze opdracht:

sudo apt apache2 -y installeren

Test de webserver

Apache plaatst standaard een test-HTML-bestand in de webmap. Deze standaardwebpagina wordt weergegeven wanneer u naar http: // localhost / op de Pi zelf bladert, of http://192.168.1.10 (wat het IP-adres van de Pi ook is) vanaf een andere computer op het netwerk. Typ hostnaam -I op de opdrachtregel om het IP-adres van de Pi te vinden (of lees meer over het vinden van uw IP-adres).

Soorten Raspberry Pi 4 boards

Er zijn in totaal 4 verschillende Raspberry Pi 4 boards uitgebracht. De 1, 2, 4 & 8GB RAM versie. De Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM variant biedt het meeste werkgeheugen. Dit houdt in dat je meer of zwaardere processen kunt uitvoeren. Dit is dan ook erg handig als je een website wilt gaan hosten op jouw Raspberry Pi mini computer. Ter vergelijking, de Raspberry Pi 3B+ kwam met 1GB RAM. De nieuwste Raspberry Pi heeft dus 8 keer zoveel werkgeheugen!

Raspberry Pi winkel Leusden

Heb je besloten dat je wilt gaan starten met Raspberry Pi? Fantastisch haal jouw Raspberry Pi dan vandaag nog op bij Elektronica Voor Jou in Leusden! Als je exact weet wat je wilt hebben kun je een bestelling plaatsen via de webshop. Wil je liever eerst een product zien voordat je deze besteld? Geen probleem bel Elektronica Voor Jou even en ze leggen het voor je klaar. Elektronica Voor Jou is dé Raspberry Pi winkel in Nederland.

Afbeelding2

Raspberry Pi OS besturingssysteem

De meest gebruikte software voor de Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM is Raspberry Pi OS. Voorheen heette deze software Raspbian. Dit is de officiële software voor de Raspberry Pi boards. De eerste versie is uitgebracht in 2012 en het wordt meerdere keren per jaar geüpdatet. De software is volledig gratis, alle functies zijn voor iedereen toegankelijk. Raspberry-Pi OS wordt geleverd met meer dan 35.000 pakketten. Deze zijn voor gecompileerd, maar nog niet geïnstalleerd. Je kunt zelf aangeven welke pakketten je allemaal wilt installeren. Met de Raspberry Pi OS krijg je een standaard desktop interface vergelijkbaar met Windows of Apple. Je kunt internetten, tekst bestanden aanpassen, media afspelen en nog veel meer. Je schrijft het besturingssysteem naar een Micro-SD kaart. Alle dingen die je doet op de Raspberry Pi worden hier ook op opgeslagen. Als je de Micro-SD kaart in een andere Raspberry Pi plaatst kun je weer verder waar je gebleven was. Zo kun je ook meerdere besturingssystemen op verschillende Micro-SD-kaartjes schrijven. Je hoeft het Micro-SD-kaartje, maar te vervangen en je Raspberry Pi heeft een andere functie.