Op optiply.nl vind je een geautomatiseerd systeem voor je webwinkel

2 min read

Op de website van Optiply.nl kun je alles lezen over hun geautomatiseerde systeem waarmee je de voorraad van je webwinkel op peil kunt houden. Het systeem kan losstaand gebruikt worden maar ook gekoppeld worden aan een voorraadsysteem dat je reeds in gebruik hebt. 

Informeer naar de mogelijkheden van het systeem

Voor alle mogelijkheden lees je het beste eerst even de informatie die je online vindt door. Als het je dan nog niet helemaal duidelijk is of het systeem geschikt is voor jouw webwinkel kun je altijd contact opnemen met de leverancier voor meer informatie. Zij kunnen ook een demo verzorgen op je eigen bedrijf zodat je kunt zien hoe het systeem in de praktijk werkt. 

Voorspelling waar vraag naar is of ontstaat

Optiply is een systeem dat gebaseerd wordt op de data van je bedrijf. Er wordt gekeken naar de verkopen en de inhoud van het magazijn. Hiermee wordt een voorspelling gedaan over de te verwachten vraag naar producten en de verkoop die hiermee gemoeid is. Op basis van deze voorspelling krijg je een inkoopadvies dat gebaseerd is op feiten.

Voorkom te weinig of juist te veel voorraad

In de praktijk blijkt de inkoop van bepaalde goederen nog wel eens op gevoel te worden gedaan. Om dit te voorkomen en problemen zoals een tekort of een overvoorraad te vermijden kun je beter een geautomatiseerde inkoop voeren. Een tekort aan een bepaald product kan ertoe leiden dat je nee dient te verkopen aan mogelijke klanten die naar een ander gaan die het wel op voorraad heeft. Een overvoorraad is vooral onpraktisch omdat deze onnodig veel ruimte in beslag neemt in je magazijn en die je alleen maar geld kost zolang deze niet verkocht wordt. Probeer daarom altijd naar een optimale voorraad te streven.