Met je bedrijf de online wereld in!

2 min read

Ben je al jarenlang ondernemer en heb je een aantal fysieke winkels? We zien dat de online wereld het langzaam overneemt. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor enkel online het bedrijf op te zetten en hebben geen fysieke winkels. Ben je al lange tijd aan het nadenken om de overstap te maken naar een webshop? Dat kan zeker! Het voordeel met internet is dat iedereen dit kan doen. Dit is tegelijkertijd soms ook het nadeel. Hoe kun je nu op de juiste manier de online wereld?

Heb de juiste mensen om je heen

Met de juiste mensen kom je ver, zo ook in de online wereld. Dit betekent dat het noodzakelijk is om te blijven netwerken. Gelukkig is online netwerken heel eenvoudig en kun je op die manier een hoop leren van ondernemers die al lange tijd online werken. Hoe? Ga een gesprek aan, stel de vragen die je hebt en leer van elkaar.

Zet je plan op papier

Het is niet handig om zonder plan te besluiten om de online wereld in te gaan. Het is totaal anders dan het beheren van een fysieke winkel. Heb je een plan? Werk je plan op papier uit. Discussieer met je team over de realisatie van het plan met de mogelijke risico’s in beeld.

Leer de online wereld kennen

De online wereld is heel anders dan de offline wereld. Online is alles sneller en er gelden andere regels bij een klantafspraak dan een fysieke afspraak zoals we deze kennen. Vooral in deze tijd, waar we met zijn allen niet meer langs kunnen bij onze klanten, is het belangrijk dat je weet hoe online ondernemen werkt. Leer de online wereld kennen en vraag rond naar tips. Je kunt cursussen en webinars volgen om meer kennis op te doen.