Medewerkers inspireren en bijscholen? Met een leerplatform gaat dat het best!

2 min read
Leerplatform

Wanneer je als ondernemer een bedrijf runt waar ook personeel bij betrokken is, dan is het altijd een grote uitdaging om goede medewerkers aan je te binden en deze vervolgens ook voor langere tijd binnenboord te houden. Om vooral dit laatste te bewerkstelligen dien je je te beseffen dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom personeel je bedrijf zou willen verlaten. Voor veel mensen geldt dat een gebrek aan uitdaging, vooruitgang, nieuwe kansen of doorstroming de belangrijkste vormen voor een vertrekwens. Het is dus zaak om je juist op deze aspecten te richten, zodat je de kans op een langdurige en succesvolle samenwerking zo groot mogelijk maakt. Als je dit op een gestructureerde en moderne wijze wilt vormgeven, dan is het raadzaam een online leerplatform te lanceren als uitgangspunt. Dit platform zal dan centraal staan bij het opdoen van nieuwe kennis en het leren van nieuwe vaardigheden door je personeel.

Leerplatform

Welke eigenschappen moet een leerplatform hebben?

Een leerplatform is normaal gesproken bedoeld voor alle medewerkers van je bedrijf, inclusief jezelf. Dit platform dient idealiter aan de volgende eisen te voldoen:

  • Je zou voor iedere werknemer een separaat leerpad moeten kunnen ontwikkelen. Desnoods moet dit alleen zichtbaar kunnen worden gemaakt voor jou en de betreffende werknemer.
  • Uiteraard hoor je al je medewerkers via het leerplatform toegang te kunnen geven tot cursusmateriaal en trainingen. 
  • Als er bijvoorbeeld nieuw cursusmateriaal klaarstaat om te worden doorgenomen, dan moeten de belanghebbenden via een e-mailnotificatie op de hoogte kunnen worden gebracht.
  • Via het platform zou je ook privé- en groepsberichten naar elkaar moeten kunnen versturen.
  • Met overzichtelijke schema’s en statistieken moet je zowel individuele als bedrijfsmatige ontwikkelingen snel en makkelijk helder kunnen krijgen.