Je eigen website makkelijk zelf gemaakt

2 min read
Content Management Systems (CMS)

Je eigen website makkelijk zelf gemaakt

Websites zelf maken is allang niet meer alleen voor de nerds. Waar je vroeger uitsluitend met codes een website kon maken is het nu in een oogwenk zelf geregeld. Gek genoeg lijkt het erop alsof veel mensen dit nog niet weten. Een website bouwen wordt nog vaak uitbesteed. Natuurlijk kan een professional jouw gekste ideeën verwezenlijken maar met enkele simpele tools kom je zelf ook een heel eind.

Wat heb je nodig

Alles begint natuurlijk met een plan. Denk voordat je begint goed na wat je wilt bereiken met de website en welke domeinnaam deze lading dekt. Het is ook een goed idee om te onderzoeken welke websites jij zelf graag bezoekt en waarom. Zodra je voor ogen hebt wat je wilt, kun je aan de slag.

Afhankelijk van wat je doel is met de website kun je een passend systeem downloaden, dit noemen we Content Management Systems (CMS). Dit systeem legt de basis van jouw website. Dit CMS systeem bouwt eigenlijk voor jou al een website en jij hoeft hem alleen nog maar te beheren. Dus zonder enige kennis van zaken beheer en ontwerp jij je eigen website in een handomdraai. De meeste van deze CMS systemen zijn ook nog eens gratis. Voor extra opties moet je meestal wel betalen.

Je kiest een domeinnaam die je wilt gebruiken en natuurlijk de lay-out van je website. En dan ben je eigenlijk al klaar om content op je website te plaatsen.

Welk systeem past bij jou

Een bekend CMS systeem is WordPress, daar heb je misschien weleens van gehoord. WordPress verleent zich goed voor veel verschillende doeleinde. Het is een ontzettend populair CMS systeem dat bijna door 20 procent van alle websites wereldwijd gebruikt wordt. Omdat zij wereldwijd zo groot zijn heeft WordPress veel gratis opties zoals 14.000 gratis ontwerpsjablonen.

Als je droomt van een professionele webshop is het handig om naar een systeem te kijken zoals Magento, zij zijn gespecialiseerd in e-commerce en kunnen je helpen om een grote webshop op te bouwen.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden binnen de CMS systemen, dit kan overweldigend zijn. Als de basis van je website eenmaal staat, kun je verder kijken naar de andere mogelijkheden. Online kun je veel video’s vinden die je wellicht verder kunnen helpen om je website te optimaliseren. Zeker als je uiteindelijk wilt verdienen met je website, kun je bijvoorbeeld professionele hulp inschakelen.