Is de Nintendo Switch het waard?

4 min read

De Nintendo Switch is de nieuwste spelcomputer van het bedrijf Nintendo. Dit bedrijf komt oorspronkelijk uit Japan en is al bekend van andere spelcomputers zoals de Nintendo DS, de Nintendo Wii, en de Game boy. Met het uitbrengen van de Nintendo Switch probeert dit bedrijf het gamen naar een volgend level te brengen. Dit hebben ze gedaan door een spelcomputer te ontwikkelen die op meerdere manieren bespeelbaar is. Zo kan je de spelcomputer gebruiken als een ouderwetse Nintendo of PSP. Hier heb je de spelcomputer gewoon in de hand en zitten aan de rechter en linker kant de knopjes om het te besturen. Daarnaast kan je deze twee zijkanten er ook af halen en de Switch door middel van een uitklapbare houder op de tafel neer zetten. Nu kunnen twee mensen tegelijk op deze spelcomputer spelen. Zo kan er altijd tegen elkaar gespeeld worden of kunnen de spelers samen een avontuur aan gaan. Tot slot is het ook nog mogelijk om de Nintendo Switch in zijn oplader neer te zetten en deze met een HDMI kabel aan te sluiten aan de TV. Nu wordt de game afgespeeld op de tv voor een ultieme game ervaring. Je hebt het gevoel alsof je op een Xbox of PS5 speelt. Wanneer je op de tv speelt is het zelf mogelijk om meerdere controllers aan te sluiten. Zo kan er bijvoorbeeld gespeeld worden met wel 4 controllers. Dit is ideaal als je met meerdere mensen tegen elkaar wilt spelen. Wel moet er voor deze optie extra controllers aangeschaft worden. Dit is niet heel goedkoop, maar zeker de moeite waard. Vooral spellen als Mario Kart 8 en Super Smash zijn een stuk leuker om te spelen als je dit tegen meerdere spelers kan doen. Klik hier om er meer over te weten.

Samen met de Nintendo Switch zijn er een heleboel nieuwe games uitgekomen. Deze games zijn zorgen ervoor dat deze spelcomputer het zeker waard is om te kopen. De games op de Nintendo Switch kunnen op twee manieren aangeschaft worden. De eerste manier is door het los in de winkel te kopen. Hierbij krijg je een SD kaart die je in de spelcomputer kan schuiven. De Nintendo Switch zal dit spel dan moeten downloaden en elke keer wanneer je het spel erin schuift kan je meteen beginnen met spelen. Het fijne hieraan is dat je het spelletje aan iemand anders kan geven of verkopen wanneer je het hebt uitgespeeld. Of je hoeft alleen je spel mee te nemen om het op iemand anders zijn Switch te kunnen spelen. Daarnaast kan je de spellen ook online in de Nintendo Shop kopen. Wanneer je dit doet koop je de spellen online en download je Switch deze via het internet. Het fijne hieraan is dat je altijd alle spellen gelijk kan opstarten zonder de hardware van je spelletjes bij je te hebben. Hierdoor kan je ze niet kwijt raken en heb je altijd alle spellen bij de hand. Het nadeel hiervan is dat je de spelletjes niet kan uitlenen, verkopen of kan delen. Dit kan soms erg vervelend zijn als er meerdere mensen uit het gezin een Switch hebben en beide het spel willen spelen. Een voordeel aan de spellen online kopen is dat je de spellen niet kwijt kan raken en dat het niet kapot kan gaan. Wanneer je hele Nintendo Switch het niet meer doet is het altijd mogelijk om het spel op je nieuwe game console weer te downloaden. Het is fijn dat de Nintendo Switch beide manieren heeft mogelijk gemaakt. Elke gamer zou op alle twee de manieren een game moeten aanschaffen om erachter te komen wat voor jou het fijnst is. Klik hier om er meer over te weten.

De Nintendo Switch heeft na iets meer dan een jaar al weer een nieuwe versie gekregen. Deze versie heet de Nintendo Switch Lite. Het grootste verschil is dat op deze nieuwe versies de verschillende speel opties niet meer mogelijk zijn. Hiermee wordt bedoelt dat de linker en rechter kant van de console er niet meer afgehaald kunnen worden. Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om de controller aan te sluiten op de tv en met een groter beeld te kunnen spelen. Hierdoor vervallen dus alle multiplayer opties wat de Nintendo Switch eigenlijk zo origineel maakte. Wel is deze nieuwe versie van de Nintendo Switch een stuk kleiner en daardoor makkelijker om mee te nemen. Speel je dus veel alleen en vooral onderweg is deze nieuwe grote wel ideaal. Er is natuurlijk altijd nog wel de mogelijkheid om de online modus aan te schaffen. Bij Nintendo is het mogelijk om voor negentien euro negenennegentig per jaar een online abonnement te kopen. Hiermee kan je online tegen andere gamers jou spelletjes spelen. Dit zorgt ervoor dat je de games die je gekocht hebt toch optimaal kan gaan gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog altijd mogelijk om meerdere Switchen aan elkaar te koppelen. Met deze optie kan je elkaar uitdagen om verschillende spellen tegen elkaar te spelen. Dit zorgt ervoor dat de Nintendo Switch Lite alsnog gebruikt kan worden voor multiplayer spellen. Een voordeel van deze versie is dat die een stuk goedkoper is. Dit zorgt ervoor dat je met het overige geld gelijk een paar mooie spellen kan aanschaffen. Ook hoef je geen extra accessoires voor deze versie te kopen. Door al deze extra kosten van de Nintendo Switch is de goedkopere en nieuwere versie een mooie optie voor als je niet zoveel geld uit wilt geven voor een spelcomputer die alsnog hoge kwaliteit spellen kan spelen. Klik hier om er meer over te weten.