Een VPN geeft je meer privacy op internet

2 min read
vpn

Met de komst van internet is onze privacy voor een groot deel verdwenen. Via ons IP-adres zijn we eenvoudig op internet te traceren. Niet iedereen vindt dat prettig. Een VPN, een beveiligde verbinding die jou met internet verbindt, zorgt ervoor dat je niet langer voor alles en iedereen zichtbaar bent. In feite verstop je je achter een ander IP-adres waardoor jij niet op internet herkent wordt. Een VPN geeft je daardoor heel veel vrijheid want niemand kan zien welke websites je bezoekt. Je wordt volledig onzichtbaar gemaakt. Daardoor kun je ook toegang krijgen tot websites die zonder de VPN verbinding geblokkeerd zouden zijn.

(Openbare) netwerken veilig gebruiken met een VPN verbinding

Met een VPN verbinding zoals bijv NordVPN ben je niet traceerbaar. Je IP-adres is onherkenbaar geworden. Daardoor kun je veilig (openbare) netwerken gebruiken zonder herkent te worden, want alle data die jij online verzend worden niet aan jou persoonlijk gekoppeld. Dat is belangrijk voor je veiligheid, want je IP-adres bevat persoonlijke gegevens waardoor je makkelijk vindbaar bent voor anderen (lees: hackers en cybercriminelen)

Met een VPN verbinding voorkom je censuur van de overheid

Ook de overheid is een partij die interesse kan hebben in jouw IP-adres. Voor geheime diensten is een zichtbaar IP-adres eenvoudig te volgen. Online kunnen zij zien waar je bent en welke websites jij zoal bezoekt. Dit maakt jou en je familie kwetsbaar want elke stap die wordt gezet kan worden nagegaan. Een VPN verbinding voorkomt dat je zichtbaar bent voor dergelijke partijen. Je wist je digitale voetsporen uit met een onherkenbaar IP-adres. Zeker in landen als China is dit van belang want de Chinese overheid en de geheime diensten daar surveilleren online en censureren als zij dat nodig achten. Dat kan grote gevolgen hebben. Een VPN verbinding is, zeker als je in land als China online wilt gaan, belangrijk.

Anoniem googelen met een VPN verbinding

Een VPN biedt je op meerdere vlakken bescherming. Anoniem Google gebruiken is ook een belangrijk voordeel van een VPN verbinding. Een groot voordeel, want Google is een gulzige dataverzamelaar. In feite weet Google alles van je. Wie je bent, waar je bent, wat jouw voorkeuren zijn, welke websites jij het meeste bezoekt. Het is geen prettige gedachte dat deze partij alles over je weet, zelfs zaken die je liever verborgen houdt voor de mensen om je heen. Een VPN verbinding beschermt je en zorgt dat jij veilig en anoniem van Google gebruik kunt maken.