Een goede website maken doe je zo

2 min read

Een goed werkende website is tegenwoordig erg belangrijk.  De website moet snel zijn, want bezoekers vinden het vaak irritant als een website traag reageert. Het moet ook een mooie en overzichtelijke lay-out hebben om te zorgen dat de bezoeker zich thuis voelt op jouw site. Het design moet ook toegankelijk zijn voor de Smartphone, omdat veel mensen internetten via hun mobiele telefoon. De websites van deze tijd moeten aan veel eisen voldoen om ook een kwalitatief goed werkende internetsite te zijn. In dit artikel wordt er belicht hoe je een goede website maakt en deze kan bijhouden.

Programmeren of een websitemaker?

Een site bouwen kan je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Je kan er voor kiezen om zelf te gaan programmeren. Voor het programmeren heb je wel veel kennis nodig, de programmeertaal is namelijk een moeilijke taal die je goed moet begrijpen. Je kan ook kiezen voor een websitemaker deze programma’s werken met allerlei tools die jij kunt gebruiken om je site zo mooi mogelijk te maken. De websitemaker bied je een compleet pakket met voorgeprogrammeerde sjablonen waaruit je kan kiezen. Deze sjablonen kan je dan weer aanpassen met de editor. Meestal moet je voor zo’n programma een abbonement afsluiten bij een bedrijf die deze optie biedt. Het kan handig zijn om een webdesign bureau in te schakelen voor het helpen bouwen van jouw website. 

Hier moet je op letten bij het bouwen van een internetsite

Bij het maken van een site is het verstandig om aan een aantal eisen te voldoen om het gebruiksvriendelijk te maken voor de bezoeker. Als je dit lukt om te maken dan voelt de websitegebruiker zich al een stuk meer thuis en levert het sneller conversies op. Hier onder zijn een aantal eisen voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor een snelheid. De snelheid is erg belangrijk voor het gebruikersgemak. Lang wachten op een pagina die traag laad heeft niemand tijd voor. Gebruik bijvoorbeeld geen afbeeldingen met een grote bestanden, want hoe groter het bestand hoe trager je website wordt. 

Duidelijke navigatiesysteem. De consument moet makkelijk door kunnen klikken, zodat de persoon snel bij de informatie kan komen die hij/zij nodig heeft. Het overzicht speelt hierbij een grote rol. Het is bijvoorbeeld handig om een menubalk boven in je webpagina te hebben. 

Het interieur. De eerste indruk bij een consument die op je pagina komt zorgt ervoor of degene weg klikt of nog even blijft. 

Bekijk de website zoals een consument dat zou doen of stel de vraag aan een bekende of hij je site wil bekijken en een aantal kritische verbeterpunten kan noemen. Een extra paar ogen van iemand die de pagina voor het eerst ziet kan aardig wat ontdekken.

Onderhoud

Het onderhouden is ook erg belangrijk om te zorgen dat je website up-to-date blijft en relevant voor je doelgroep is. Een internet bureau kan je hierbij helpen om je web domein zo zichtbaar mogelijk te maken voor de gebruikers van het internet. Dit heet Zoekmachine Optimalisatie.