Een baan in de IT? Lees deze tips!

2 min read

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de IT? Of overweeg je uiteindelijk als IT-er aan de slag te gaan? Dan is het goed om alvast te oriënteren. Wat voor soort banen zijn er allemaal op IT gebied? En hoe word (en blijf) je een goede IT-er? Allemaal zaken om je vooraf eens goed in te verdiepen. Dit artikel helpt je alvast een eindje op weg.

Wat voor IT banen zijn er

Er zijn ontzettend veel verschillende IT banen. Zoveel, dat je er misschien wel duizelig van wordt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als consultant (denk aan een SAP consultant of een IT business consultant). Of wil je de IT dienstverlening in, net als de experts van H&R? Hierbij zorg je ervoor dat je een IT omgeving op de juiste manier beveiligt en beheert. Daarnaast zou je ook kunnen gaan werken als scrum master of developer. Het is maar net waar jouw talent ligt en waar je blij van wordt. 

Je laten omscholen

Ben je momenteel al werkzaam in een andere sector? Dan kun je je gemakkelijk om laten scholen. Er bestaan bijvoorbeeld online platforms zoals CodeAcademy, waarop je gratis kunt leren coderen. Ook bestaan er verschillende opleidingstrajecten om je om te laten scholen tot engineer of cyber security specialist.

Ga op zoek naar een startersbaan

Als je nog geen ervaring hebt, is het belangrijk dat je bij het begin begint. Ga op zoek naar een startersfunctie, waarbij je nog alle ruimte hebt om te leren. 

Blijf leren

Heb je eenmaal een baan, dan is het belangrijk dat je blijft leren. Het is goed om allerlei soorten IT cursussen te volgen, zodat je op allerlei gebieden iets bij kunt leren. Daarnaast is het ook verstandig om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, zodat je goed up to date bent.