Doorstuderen of werken? Wat is beter?

2 min read

Als student komt er een tijd dat je deze keuze moet maken. Ga je doorstuderen of ga je werken? Ooit moet de knoop doorgehakt worden. Voor een hoop studenten is dit één van de lastigste keuzes waarmee ze te maken krijgen. Welke keuze is het meest verstandige? Wil je liever een tussenjaar nemen of een nieuwe richting op met je studie? Ben je zelf nog student en zit je in je laatste jaar? Dan is dit zeker de tijd om deze keuze te maken. Hoe je de beste keuze maakt? Dat weet je zelf het beste!

Doorstuderen en de voordelen

Je kunt jezelf deze vraag stellen na je mbo, hbo of bachelor diploma. Het is altijd mogelijk om door te studeren. Iedereen zit met hetzelfde vraagstuk ongeacht het niveau. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan doorstuderen. Denk aan studieschuld die velen nog meer opbouwen, het wordt moeilijker en je hebt nog minder vrije tijd en het kost je veel energie. Toch zijn er ook voordelen bij het doorstuderen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Door steeds meer te leren over een vakgebied leid je jezelf op tot specialist;
  • De onzekere banenmarkt hoef je nog even niet te betreden;
  • Misschien het allerleukste; nog langer genieten van het studentenleven!

Werken en de voordelen

Heb je niet zo een zin meer om nog langer in de studiebanken te zitten? De banenmarkt en het volwassen leven is spannend, leuk, maar ook hier zitten wat nadelen aan vast. Denk aan het uitslapen wat niet meer kan en dat je misschien ergens terechtkomt waar je je niet thuis voelt. Gelukkig zijn er een hoop toffe banen waar je veel voordelen uit kunt halen. Een baan in de IT branche? Kijk bijvoorbeeld naar my-automation.nl waar je als junior enorm veel kunt leren en snel kunt groeien binnen Industrial Automation.