De meest gebruikte programmeertaal ter wereld

2 min read

Java is veruit de meest gebruikte programmeertaal ter wereld, maar wat is het precies en waar wordt het zo veel voor gebruikt? Java is een objectgeoriënteerde programmeertaal die gebruik maakt van een platformonafhankelijke taal en lijkt veelal op de programmeertaal C++. Met behulp van Java kunnen programmeurs zeer uiteenlopende producten ontwikkelen. Zo wordt Java bijvoorbeeld veel gebruikt voor het ontwikkelen van webapplicaties, maar kan hij ook ingezet worden voor het ontwikkelen van mobiele apps en videogames. Java wordt gebruikt om zogeheten verschillen tussen systemen uit de weg te gaan en alles soepel samen te laten werken. Heb je geen Java op jouw computer of smartphone, dan kan je erg veel websites en applicaties niet goed gebruiken.

De geschiedenis van Java

Java kent al een zeer lange geschiedenis en is daarmee één van de oudste programmeertalen die nog steeds volop gebruikt wordt anno 2021. Java is ontstaan in de jaren 90 en is een product van een dochterbedrijf van Sun Microsystems. In het begin werd Java ontwikkeld met de gedachte dat deze taal gebruikt kon worden in elektronische apparaten, zoals een televisie, koelkast of afstandsbediening. Maar toen het internet een grote opmars maakte rond 1995 bedachten ze zich en gingen ze zich focussen op het gebruiken van Java voor webapplicaties. Doordat Java zeer ‘open’ is en het programmeren relatief simpel te leren is werd het al gauw een enorm succes. Tegenwoordig is Java dan ook nog steeds niet weg te denken!

Java leren met een Java cursus

Java kent dus ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. Een Java cursus kan je helpen bij het begrijpen van de taal en hoe iemand de taal kan gebruiken om applicaties te ontwikkelen. Een aanbieder van dergelijke cursussen is Geo-ICT. Zij beschikken over een ruim aanbod cursussen van de hoogste kwaliteit. Volg je dus een Java cursus bij hen, dan weet je zeker dat je na de cursus volledig zelfstandig Java applicaties kunt ontwikkelen en onderhouden. Dit wil jij toch ook?