De lekkerste gerechten met friet!

2 min read

Houd je ook van een lekker frietje of een patatje oorlog? Wil je meer gerechten uitproberen met friet die wat gezonder zijn? Hieronder delen we aantal tips hoe je de lekkerste gerechten kunt voorbereiden gecombineerd met friet. Friet, of patat, is in Nederland heel populair. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Helaas is het niet erg gezond en te veel friet past dan ook niet in een gezond eetpatroon.

Friet met een smaakje

Wil je experimenten met verschillende smaken? Kies voor Mexicaanse of nacho frietjes. Hierbij kun je denken aan tomaat en ui toevoegen met een pittige saus die je zelf maakt. Ook kun je kiezen voor truffelfriet waar je geen truffelmayonaise voor gebruikt maar echte truffel. Deze frietjes bereid je voor in de oven waardoor je minder vet gebruikt. Dit maken de frietjes gezonder dan uit een frituurpan.

Dieet

Zit je midden in een dieet en heb je enorme trek in een vette hap? Kies voor low carb friet. Deze friet bevat 30% minder koolhydraten en calorieën wat past in een koolhydraatarm dieet. Zo kun jij genieten van een verantwoorde cheat meal en ben je toch goed op weg in je dieet. Je kunt de low carb friet combineren met een lekkere salade en wat koolhydraatarme saus. Ook hoef je geen frituurpan te gebruiken en kan je de frietjes in je oven bakken.

Junk food

Heb je liever trek in een echte cheat meal met een gezonde twist? Kies voor thuisgemaakte maaltijden. Thuis gebruik je minder vet, kies je voor verse groente en kun je je eigen sauzen maken. Denk aan een kapsalon uit de oven met kipstukjes in plaats van shoarma of een zelfgemaakte burger zonder te veel cheddar kaas. Will je geen burger zonder kaas? Kies dan voor kaas met minder vet en gebruik niet te veel. Zo blijf je verantwoord eten.