Geen categorie,  ICT

De juiste deur kiezen voor je patchkast

De aanschaf van een patchkast is best ingewikkeld. Je moet vele keuzes maken. Niet alleen in afmetingen, maar ook op het gebied van accessoires. Kies je voor een extra legbord of heb je ruimte nodig voor een extra unit? Het is niet gek dat veel mensen door de vele keuzes de kluts wat kwijt raken. 

In deze blog helpen wij je met het maken van een keuze van een deur. De deur van je patchkast is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Maar met welke deur maak jij de juiste keuze? 

Een glazen deur 

De meeste mensen kiezen voor een glazen deur. Een patchkast met een glazen deur komt vaak met een plaatstalen achterdeur. De deur zelf is gemaakt van een glazen frame met ventilatiegaten. Hiertussen zit nog een glasplaat van helder glas. 

Een glazen deur oogt netjes. Het geeft de patchkast een rustige uitstraling. Dit is ook de voornaamste reden waarom de meeste mensen kiezen voor deze deur. Maar er zijn meer voordelen. Een glazen deur is geluidsreducerend. Dit betekent dat de patchkast ook kan staan in een kantoorruimte. Je hebt minder last van het lawaai. 

Daarnaast heb je minder last van stofvorming. Het is normaal dat het stoffig is in een patchkast. Maar een glazen deur reduceert de stofvorming. 

Ondanks deze voordelen is toch het grootste nadeel dat warmte de patchkast minder verlaat met een glazen deur. Daarom heb je een ventilator unit nodig. Op deze manier voorkom je oververhitting in de patchkast. 

Een geperforeerde deur 

Een geperforeerde deur zegt natuurlijk al genoeg. De deur is voorzien van gaten. In dit geval heeft een patchkast zowel voor als achter dezelfde geperforeerde metalen deur. Dankzij de gaten zijn deze deuren ook zeer geschikt voor patchkasten. 

Serverkasten produceren natuurlijk warmte. Dankzij deze deur verlaat deze warmte makkelijker de kast. Je voorkomt natuurlijk liever oververhitting. Wanneer jouw netwerk plat ligt, ontstaan er grote problemen. 

Hoewel dit het grote voordeel is van een geperforeerde deur is, is het grote nadeel stofvorming in de kast. Stof heeft vrij spel bij deze deur. 

De perfecte deur voor jouw patchkast 

Denk goed na hoeveel ruimte je hebt en in de toekomst nodig hebt. Denk ook na waar je de patchkast gaat plaatsen. Als je dit weet dan kun je makkelijker een keuze maken. De plek van de patchkast en hoeveel ruimte je nodig hebt zijn belangrijk in je overweging. Weeg zorgvuldig de voors en tegens af.

Reacties uitgeschakeld voor De juiste deur kiezen voor je patchkast