Cyber security verbeteren voor je eigen bedrijf

2 min read

Cybercriminaliteit komt de laatste maanden erg vaak in het nieuws. Steeds meer bedrijven worden gehacked en blijken niet de juiste beveiliging te hebben om dit te voorkomen. Het kan natuurlijk iedereen overkomen gehacked te worden en geen enkel ICT bedrijf kan 100% zekerheid bieden. Ondanks deze weetjes, is het wel ontzettend belangrijk dat we onze werknemers goed op de hoogte te stellen en proberen zo veilig mogelijk te werken. Wij hebben daarom gekeken naar de veiligste manieren van werken.

Regelmatig testen uitvoeren

Tegenwoordig is het mogelijk om bepaalde tests uit te laten voeren om cybercriminaliteit tegen te gaan. Hierbij wordt er geprobeerd jouw bedrijf te hacken en te kijken hoe makkelijk of moeilijk dit ging. Op deze manier worden er risico’s opgevangen en kan een bedrijf hiermee aan de slag.

Train je werknemers

Je werknemers trainingen laten volgen en e-learnings laten uitvoeren geeft hen een fijner gevoel om op afstand te werken en daarnaast ook met gevoelige informatie. Wanneer een hacker het bedrijf probeert te hacken kun je op deze manier veel trucs aanleren om hackers te herkennen. Wordt er een verdacht mailtje verstuurd? Dan weet jouw werknemer in de toekomst naar wie dit gestuurd moet worden om het juist af te handelen.

Schakel een ICT bedrijf in

ICT bedrijven zoals https://www.bkitsolutions.nl/ zijn goed op de hoogte van wat er speelt op het gebied van cybercriminaliteit en welke nieuwe ontwikkelingen ervoor zorgen om hier beter mee om te gaan. Kom je er als bedrijf dus niet uit en weet je niet hoe je zo veilig mogelijk kunt werken? Dan raden we sterk aan contact op te nemen met een expert op het gebied van cybercriminaliteit. Alle bovenstaande punten worden regelmatig uitgevoerd en er wordt altijd gekeken naar de veiligste manier van werken.