Breng vitaliteit terug op de werkvloer

2 min read

Vitaliteit is een ondergeschoven kindje op de werkvloer. Steeds meer werknemers, leiders en werkgevers zelf krijgen een burn-out. Hierdoor zitten ze weken en soms wel maanden thuis. In een cultuur waarin alles snel moet en iedereen het druk heeft liggen deze gevaren op de loer. Werknemers slapen slechter en korter waardoor ze sneller vermoeid raken. Helaas doen werkgevers hier weinig mee. Tijd om daar verandering in te brengen. Lees je moe hoe je vitaliteit terug kunt brengen op de werkvloer.

Meer werkdruk en korter slaap

Je ziet de artikelen steeds vaker in het nieuws verschijnen. “werkdruk onder werknemer neemt toe” , “10% van werkend Nederland zit thuis met een burn-out” en “steeds meer werknemers slapen korter”. In al deze gevallen kost het de werkgever enorm veel geld. Dit loopt in Nederland maar liefst op in de miljarden. Uiteindelijk is er dus geen winnaar in dit verhaal. De werknemer zit ziek thuis en de werkgever heeft de kosten en een nog hogere werkdruk voor de werknemers die het werk moeten overnemen. Het is een sneeuwbaleffect waarbij de kans op een lawine gigantisch is. Gelukkig bestaan er speciale programma’s om de vitaliteit in organisaties hoog te houden.

Vitaliteitsprogramma op maat

Een aantal jaren geleden zijn de employee wellbeing bedrijven in het leven geroepen om organisaties met deze problematiek te helpen. Er is namelijk een oplossing voor. Liever voorkomen dan genezen zeggen we altijd. Een belangrijk onderdeel in het voorkomen is een vitaliteitsprogramma op maat.

Met zo’n programma wordt er een vitaliteitscoach aan jouw bedrijf toegewezen die jou gaat helpen bij het inbrengen van vitaliteit op de werkvloer. Je kan bijvoorbeeld denken aan sportiviteit maar ook het aanbrengen van bepaalde rust punten in het werk van de werknemer. Deze adviezen worden zowel in de werksferen als in privé aangeraden om toe te passen.